Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهاب مهدوی - همشهری آنلاین: از طرف دیگر تعداد زیادی فیلم در نوبت اکران روی دست شورای صنفی نمایش مانده است؛ ظرف با مظروف نمی‌خواند ولی فیلم پشت فیلم اکران می‌شود. نتیجه، نارضایتی تعدادی از کارگردان‌ها و تهیه‌کنندگانی است که معتقدند شرایط اکران اجازه دیده‌شدن فیلم‌هایشان را نمی‌دهد. دیروز ابراهیم شیبانی که فیلم «طلا خون» را روی پرده دارد، از شرایط اکران فیلمش گلایه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا موسوی، تهیه‌کننده «بازیوو» دیگر فیلم در حال اکران هم منتقد شرایط موجود است و از گران‌بودن تبلیغات تلویزیونی گله‌مند است. طلا خون و بازیوو فیلم‌هایی هستند که فروش جالبی ندارند ولی حتی تهیه‌کننده فیلم نسبتا موفق «علف‌زار» هم نسبت به وضعیت نمایش عمومی فیلمش معترض است.

انتقاد بهرام رادان از شرایط اکران علف‌زار

علف‌زار تا امروز موفق‌ترین فیلم غیرکمدی اکران۱۴۰۱ بوده است؛ فیلمی که پس از نمایش موفق در جشنواره فیلم فجر روی پرده آمد و گرچه به اندازه‌ای که پیش‌بینی می‌شد نفروخت، ولی در مجموع باید آن را جزو آثار موفق اکران امسال دانست. بهرام رادان، تهیه‌کننده علف‌زار اما در گفت‌وگویی که مهر روی خروجی‌اش گذاشت، نسبت به آنچه بر فیلم گذشته، انتقاد کرد.

بهرام رادان، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «علف‌زار» به کارگردانی کاظم دانشی درباره خبرهای منتشر شده مبنی بر محدودیت اکران این فیلم در برخی ‌استان‌ها گفت: «‌وجود قانون در هر جامعه‌ای لازم است اما مقدم و مهم‌تر از آن احترام به اصل قانون‌پذیری است، حال ما در کشورمان با پدیده‌های حیرت‌انگیزی روبه‌رو هستیم، به‌عنوان مثال فیلم ما که در حال اکران در سینماهاست، از تمام مجاری ممکن که شما تصور کنید و شاید هم تصورش را نتوانید بکنید، گذر کرده و مجوز نمایش گرفته است. من برای نمایش این فیلم چه در جشنواره فیلم فجر و چه در اکران عمومی با تمام وجود جنگیدم. اصلا نمی‌دانم اگر دوباره فیلمنامه‌ای مانند «علف‌زار» به دستم برسد آیا امکان دریافت پروانه ساخت و نمایش آن وجود دارد یا نه. به هر شکل این تلاش نتیجه داد و خدا را شکر هم در جشنواره و هم در اکران مورد اقبال مردم و منتقدان بودیم.»

این تهیه‌کننده و بازیگر سینما درباره عدم‌نمایش این فیلم در موزه سینمای ایران به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت ارشاد هم بیان کرد: «این تصمیمات فراقانونی است، یعنی حتی زیرمجموعه‌های خود وزارت ارشاد هم از قانون مافوق خود تبعیت نمی‌کنند. استانی به میل خود فیلم را اکران نمی‌کند یا رئیس موزه سینما جناب آقای اسماعیلی که به‌خود من گفت که چون از فیلم «علف‌زار» خوشم نمی‌آید، اجازه اکران آن را نمی‌دهم! درحالی‌که ‌موزه سینما می‌بایست حامی سینما و سینماگر باشد. حال منتظریم ببینیم با مصاحبه اخیر وزیر ارشاد مبنی بر اینکه مجوز اکران یک فیلم برای تمام شهرهای کشور است، آیا این نافرمانی در اداره‌های زیرمجموعه وزارت ارشاد ادامه خواهد داشت یا خیر؟»

تبلیغ در تلویزیون به‌صرفه نیست

سهم اندک فیلم‌های اکران‌شده در تبلیغات تلویزیونی، یکی دیگر از مشکلات سینمای ایران است. آگهی‌های تلویزیون آنقدر گران شده که کمتر تهیه‌کننده‌ای توان پرداخت هزینه‌هایش را دارد. غلامرضا موسوی، تهیه‌کننده‌ای که هم‌اکنون فیلم بازیوو را در گونه کودک و نوجوان در حال اکران دارد، در گفت‌وگو با ایرنا درباره تبلیغات این فیلم گفت: به‌دلیل گرانی وحشتناک بهای آگهی در تلویزیون امکان پخش آگهی نداریم. بنابراین من در فضا مجازی از همه خواستم برای حمایت از این گونه سینما، اکران فیلم در تهران و شهرستان‌ها را اطلاع‌رسانی کنند.
 این تهیه‌کننده افزود: این رویه خلاف آن چیزی است که آقای دکتر جبلی در روز اول قول داد.

او خودش می‌دانست که آگهی فرهنگی را باید از آگهی تجاری جدا کند و باکسی جداگانه برای تبلیغ سینما، تئاتر، کتاب و کالاهای فرهنگی درنظر بگیرد. اما در عمل صاحبان کالاهای تجاری چون تبلیغات درازمدت می‌دهند، تخفیف‌های خوبی از صداوسیما می‌گیرند و اهالی فرهنگ باید پول‌های کلان پرداخت کنند. الان بهترین فیلم‌ها  تا ۳۰میلیارد تومان می‌فروشند و فروش بقیه فیلم‌ها زیر ۱۰میلیارد تومان است.

کد خبر 690152 برچسب‌ها سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران تهیه کننده فیلم ها علف زار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۶۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاترهای با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کارهای دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهرهای خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجراهای عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

کد خبر 6095119 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • آزمایش عمومی دستیار کوپایلت ویندوز ۱۱ موقتاً متوقف شد
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • استفاده از الگوهای نامناسب تربیتی سبب تصرف مغزها می‌شود
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب